Ford Mondeo reservedele

Vælg dit bil

Søg efter registreringsnummer

eller

Søg efter køretøj

Vælg modellen for din MONDEO
Vælg motoren på din MONDEO
  Vælg din bil  

Historien om MONDEO set af Mister Auto

Ford Mondeo er en familiebil, som er skabt af den amerikanske bilproducent Ford. Den ser dagens lys i 1993 og er efterfølgeren til den legendariske Sierra. I 1994 bliver bilen valgt som Årets Europæiske Bil. Ford Mondeo har i dag fire generationer af modeller bag sig.

Produktionen af den generation begyndte i 1993 og sluttede i 1996. Denne model blev produceret i Genk i Belgien. Ford havde investeret i Mondeo-projektet siden 1986 og brugte ikke mindre end seks milliarder dollars for at få projektet realiseret. Men den kommercielle succes følger senere trop og bliver vigtig for Ford, som disse år havde finansielle problemer i Europa. Clipper-modellen (stationcar) gør sin entré i 1997 og skal være med til at styrke Ford.

I juni 1996 er det Ford Mondeo II-modellens tur til at blive vist frem for igen at skubbe gang i bilsalget, som på dette tidspunkt var ved at tabe pusten. Bilens karrosseri ændrer sig en smule, for- og baglygterne bliver tilpasset med et up to date-design, og kølergitteret bliver lavet mere sexet og forkromet. Mondeo II overlader sin plads til den tredje generation af Ford Mondeo'er i 2000.

Ford Mondeo III-modellen bliver markedsført første gang i oktober 2000 og gennemgår sidenhen to "ansigtsløftninger"; den første i 2003 og den næste i 2005. Hvad angår denne generation af Ford Mondeo-biler, begynder Ford helt forfra. Modellen er udstyret med et helt nyt understel og et helt nyt design. Både diesel- og benzinmotorerne bliver gået efter i sømmene og optimeres, så de bliver mindre forurenende, mere effektive og økonomiske. Ford Mondeo III bliver desuden produceret som en SW (Stationcar-model) og som supersportsvognen ST220.

I 2007 er det den fjerde generations tur til at komme på banen. Det er blandt andet i James Bond-filmen Casino Royal, at verdensoffentligheden får lov at opleve og beundre Ford Mondeo IV's nye linjer og design. Denne model er stadig i salg den dag i dag, men den amerikanske producent ser ikke ud til at stoppe videreudviklingen lige foreløbigt, så snart vil vi se femte generation af Ford Mondeo'er indtage verdens landeveje.

Køb reservedele til MONDEO ud fra den rette model

MONDEO I (GBP)
MONDEO I notchback (GBP)
MONDEO I kombi (BNP)
MONDEO II (BAP)
MONDEO II notchback (BFP)
MONDEO II kombi (BNP)
MONDEO III (B5Y)
MONDEO III notchback (B4Y)
MONDEO III kombi (BWY)
MONDEO IV (BA7)
MONDEO IV notchback (BA7)
MONDEO IV Turnier (BA7)
DIT KATALOG